FURNIR

Furnir

Furnir je materijal koji svojom posebnošću krasi visokovrijedni namještaj, vrijedne glazbene instrumente, unutrašnjost skupocjenih automobila itd. To je najfiniji izraz drva koji se odlikuje nizom kvaliteta.

Furnir nastaje preciznim rezanjem kvalitetnih furnirskih trupaca na tanke listove različitih debljina, standard su debljine između 0,5 i 2,5 milimetara. Za razliku od proizvodnje masivnih drvnih proizvoda, kod furnira su jasno izraženi godovi i struktura stoljetnih trupaca. Proizvodnjom furnira zapravo se spašava drvni otpad te se maksimizira iskoristivost vrijedne sirovine.


Gdje se koristi furnir?

Furnir se najčešće koristi za uređenje interijera, ali se može primijeniti u najrazličitijim segmentima. Njime se uređuju hotelske sobe, uredi, od njega se mogu proizvoditi podovi, ali primjerice i tapete.

Danas se kao sirovina za proizvodnju furnira upotrebljavaju samo probrane vrste drva. Za razliku od imitacija furnira koje se izrađuju od papira ili folije, Spačva svoj furnir proizvodi od visokokvalitetnih trupaca hrasta i jasena te ga na taj način čini unikatnim proizvodom koji potječe iz prirode. Na našem furniru se jasno vide osobine stabla od kojeg je izrađen poput godova i kvrga te prirodne strukture i boje drva. Stvar je vrlo jednostavna. Nigdje u svijetu ne možete pronaći dva ista drveta pa su stoga i drvni proizvodi jedinstveni, a unikatnost posebno dolazi do izražaja kada je riječ o furnirima.

Također, furnir je idealan za postavljanje na mjesta koja su izložena fluktuaciji temperature i na kojima je često prisutna vlaga.

Hrast, Jasen
Dužinske grupe (cm): 50-99, 100-149, 150-179, 180-205, 206-252, 256-309, 310< Debljina: 0,6 mm Tekstura: Friz, Polubočnica, Bočnica Ostale debljine po narudžbi.