ULAZNA VRATA

Ulazna vrata naslovna

Poznato je, kako kažu psiholozi i sociolozi, da prilikom upoznavanja s drugom osobom, ostavljate pozitivina ili negativan dojam već na prvi pogled, unutar prvih nekoliko sekundi upoznavanja. Slično pravilo vrijedi i za upoznavanje gostiju s vašim stanom, kućom ili uredom. Međutim, umjesto pružanja ruke, fizičkog izgleda ili govora, prvo što ostavlja dojam na vaše goste zasigurno su ulazna vrata. Svjesni toga, u Spačvi smo se posvetili izradi najljepših, ali i najkvalitetnijih ulaznih vrata kako bismo svojim kupcima ponudili samo najbolja ulazna vrata. Vrlo je vjerojatno da će gosti, ukoliko prvo ugledaju kvalitetna i estetski lijepa vrata, imati bolju predodžbu i o unutrašnjosti prostora. Također, naši proizvodi će uljepšati i sam interijer, a više o ostalim proizvodima možete pročitati OVDJE.

Postavljanjem vrata s vrhunskom kvalitetom izrade dajete dodatnu dimenziju cjelokupnom izgledu Vašeg doma. Osim što su vrata važan funkcionalan, dekorativni i arhitektonski dodatak, ona su centralna točka eksterijera vašeg doma, a Spačva vrata će vam omogućiti da na najbolji mogući način iskažete i prezentirate vlastitu kreativnost i stil. Drugim riječima, pažljivim izborom masivnih vrata svome domu dajete osobnost i istinsku privlačnost.

 

Drvena ulazna vrata

Kao što ste već mogli pročitati na našim, ali i drugim internetskim stranicama, drvo je materijal koji najviše iskazuje osobnost vlasnika prostora, a samom prostoru daje individualan pečat. Masivno drvo se odlikuje toplinom i sofisticiranošću. Tako je i s ulaznim vratima. Drvena ulazna vrata jače od bilo kakvih drugih vrata ostavljaju dojam elegancije. Vaši gosti će jednostavno imati osjećaj da se iza masivnih drvenih vrata krije jednako tako osebujan i topao dom ili primjerice ured.

Ponudu dvrenih ulaznih vrata smo odlučili proširiti što je više moguće pa svojim kupcima nudimo mnoštvo površinskih obrada, od lakiranja do uljenja u različitim bojama. Vrata izrađena od hrasta smo dodatno podijelili u dvije linije – Economic i Exclusive drvena ulazna vrata. I Economic i Exclusive vrata su također dostupna u varijanti kao dvokrilna vrata, no ukoliko vam je sigurnost prioritet onda su Exclusive ulazna vrata, sa zaključavanjem u pet točaka, idealan izbor. Izbor između svjetlijih i tamnijih nijasni je na vama, ovisno o vašim osobnim afinitetima i željama.

 

Jeste li se ikada zapitali kakvu sve ulogu imaju vrata?

Vrata imaju mnoštvo uloga, kako konkretnih tako i metaforičkih. Prije svega tu mislimo na zaštitu od požara. Kvalitetna vrata mogu itekako spasiti prostor od širenja požara. Ona su zapravo prva prepreka požaru koji napreduje izvana prema prostoru iza vrata, a zaustavljaju požar i u obrnutom smjeru. Također, što je vrlo važno za mir i intimnost osoba u prostoru iza vrata je to što kvalitetna i masivna vrata neutraliziraju buku pa su drvena ulazna vrata najbolji izolator od buke. Kada spominjemo izolaciju, isto vrijedi i za hladnoću, odnosno toplinu pa vrata tako pomažu u regulaciji temperature, odnosno mogu olakšati proces hlađenja ili zagrijavanja prostora. Na kraju, ali ne i najmanje važno, vrata su prvi i glavni protuprovalni mehanizam. Čvrsta, sigurna i masivna vrata su najvažnije protuprovalno sredstvo i zaštita vašeg doma.

Gledajući kroz metaforički kontekst, zasigurno će vam na pamet pasti ustaljene izreke poput ´vrata su ti uvijek otvorena´, ´dani otvorenih vrata´ ili ´lijepa riječ svaka vrata otvara´. Jasno je stoga da otvaranjem vrata, metaforički, pozivate goste u svoj dom i želite im dobrodošlicu. Otvaranjem vrata pokazujete da ste spremni komunicirati i upoznavati nove ljude. Stoga, Spačvina vrata su vam uvijek otvorena te vas pozivamo da provjerite našu ponudu.

 

Prva vrata

Na kraju pisanja ovoga teksta, odlučili smo malo zaviriti u povijest i pokušati pronaći odgovor na pitanje kada su postavljena prva vrata. Međutim, čini se kako za niti jedan odgovor ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je potpuno točan. Naime, arheolozi su nedavno u Švicarskoj pronašli vrata stara 5 tisuća godina i ona se nameću kao konačni odgovor. Slike na zidovima iz starog Egipta također prikazuju vrata, i to drvena, jednodjelna ili dvodjelna.

Zbog suhe i tople egipatske klime, Egipćani nisu trebali okvir, međutim u drugim, vlažnijim dijelovima svijeta su se postavljali željezni okviri, dok su primjerice u palači židovskoga kralja Salomona okviri bili zlatni. Kakogod, kroz povijest je drvo definitivno bilo glavni materijal od kojeg su se izrađivala vrata, a najčešće je riječ bila o brijestu, hrastu i čempresu. Dakle, drvo je i danas komunikacija s prošlošću, a i u 21.stoljeću daje na modernosti vašem domu.

 

Našu ponudu ulaznih vrata pogledajte OVDJE.