DRVENE STEPENICE

Drvene Stepenice

Drvene stepenice su izrađene od punog hrastovog drva zbog čega ostavljaju dojam snažnog i stabilnog stepeništa. Pružamo mogućnost izrade u svim dimenzijama, ovisno o potrebama svakog pojedinog kupca. Tehnikama četkanja i uljenja vrlo lako ih možete prilagoditi svakom ambijentu i uklopiti u bilo koje okruženje. Gazišta se rade u lameliranoj izvedbi. Dijelove stepeništa izrađujemo od hrasta ili jasena.


Gazište

Gazište je najvažniji dio stepeništa i zahtjeva najprecizniju i najkvalitetniju izradu kako bi pružilo dugotrajnu kvalitetu na najfrekventnijim lokacijama u kući, stanu ili zgradi. Hrast i jasen su najizdržljivija drva, a vijek trajanja se dodatno produžuje posebnom termalnom obradom pa je poželjno da gazište bude izrađeno upravo od tih dvaju vrsta. Dok su rešetkasta gazišta od metala logičniji izbor na gradilištima, prometnicama i općenito otvorenim prostorima gdje je više zemlje i prašine, drvena, masivna i puna gazišta su idealna za prostore u kojima želite stvoriti topao ambijent i pokazati gostima profinjen stil. Drvena gazišta su jedan od najljepših izričaja kvalitetnog drvnog materijala. Mogu se izraditi u gotovo svim dimenzijama, ovisno o potrebama svakog pojedinog kupca. Da bi one u potpunosti ispunile svoju svrhu, bitno je da gazište bude stabilno i lako za održavanje. Drvenu podlogu je lako prebrisati i održavati čistom.


Čelo

Za čelo, kao vidljiv dio stepeništa, je vrlo važno da bude u skladu s gazištima. Iako neke osobe radi financijske uštede postavljaju čela od laminata, drvena čela su mnogo kvalitetniji izbor. Bez obzira što se po njima ne gazi izravno, odlijepljena čela bitno narušavaju izgled stepenica pa također preporučujemo, kao i kod gazišta, jasen ili hrast kao najotpornije materijale. Čelo je potrebno dobro učvrstiti ljepljivom trakom dok ljepilo ne očvrsne. Isto tako, vrlo je bitno letvicom nivelirati površinu na koju dolazi gazište radi ravnomjernog balansa između gazišta i čela. U svakom slučaju, pravilno postavljene stepenice od jasena ili hrasta zasigurno neće stvarati probleme poput škripanja, pomicanja i sličnoga.


Spiralne stepenice

Spiralne stepenice su jedno od najljepših građevisnkih djela. Dok su u muzejima poput onog u Nurnbergu popularne stepenice od betona i stakla, za intimnije prostore poput doma ili ureda, drvene stepenice su, uvjereni smo u to, bolje rješenje. Izrada i postavljanje takvih stepenica jesu nešto teži izazov, ali efekt koji se njima postiže je apsolutnu vrijedan uloženog truda.


Unutarnje stepenice

Samim time što smo naglasili drvo kao vrhunski materijal za izradu stepeništa, podrazumijeva se da je riječ o unutarnjim stepnicama. Unutarnje stpenice za razliku od vanjskih koje isključivo imaju funkciju povezati dvije razine građevine, moraju stvoriti određenu ambijetalnost, moraju na osobu djelovati smirujuće i ulijevati joj sigurnost. Zato prpeoručamo drvo za odabir ukoliko razmišljate o unutarnjim stepenicama. Efektno i pravilno postavljeno osvjetljenje u kombinaciji s hrastom ili jasenom može dodatno uljepšati unutarnje stepenice te obogatiti njihov stil.